Családi ház tervezés: 5 hihetetlen előny az új építésű otthonokban! Kattints és ismerd meg őket!

2023.07.27

Amikor az ember családi házat tervez, gyakran elbizonytalanodik, hogy válassza az új építést vagy a használt ingatlan vásárlását. Az új családi ház építése azonban számos előnnyel jár, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ebben a blogcikkben megvizsgáljuk a legfontosabb okokat, hogy miért érdemes az új családi házat választani a használt ingatlanok helyett.

Személyre szabott tervezés és funkcionalitás

Az új családi ház építése lehetővé teszi, hogy az otthona teljesen személyre szabott legyen. Ön választhatja meg az alaprajzot, a szobák számát és elrendezését, valamint a burkolatok és a konyhabútorok stílusát. Ezáltal egy olyan otthont hozhat létre, amely az igényeit és ízlését maximálisan kielégítik. Az új házakban a modern technológiák alkalmazásával is javíthatja az energiahatékonyságot és a ház funkcionalitását. Az ergonomikus kialakítás és az innovatív, modern alaprajzok további előnyöket tartogatnak a család számára. Egy br. 119 m2-es családi ház (liapor házak esetében nettó: 100 m2) már rendelkezhet 4 hálószobával és amerikai konyhával egybenyitott étkezővel amellett, hogy helyet kap egy vendég wc is - szemben a régi elavult alaprajzokkal, vagy ,,Kádár kockákkal” (br. 100 m2), amik jó esetben rendelkeznek 3 szobával  egy fürdőszobával és egy konyhával.

Alacsonyabb fenntartási költségek

A használt házakban rejtett problémák jelenthetnek meglepetéseket, amelyek felmerülhetnek a felújítás és a javítás során. Az új házak viszont jellemzően hosszabb garanciát kínálnak a szerkezeti elemekre és az építési munkákra. A Homes4you - Liapor házak generálkivitelezője a falazatra 30 év garanciát biztosít az építtetői számára, ami a hazai piacon tekintve egyedülálló. Az új építésű otthonok modern anyagokból készülnek, így kevesebb karbantartást igényelnek, és alacsonyabbak a fenntartási költségeik. Ami további mérlegelésre ad okot az a használt ingatlanok ára, hiszen közel ugyanannyiba kerülnek mintha egy új építkezésbe vág bele egy család.


Energiahatékonyság és környezetvédelem

Az új családi házak általában magasabb energiahatékonysággal rendelkeznek, mint a régebbi ingatlanok. Az új építésű házakban korszerű szigetelési és fűtési rendszerek találhatók, amelyek segítenek csökkenteni az energiaszámlákat és környezetbarátabbak is. Az alacsonyabb energiafogyasztás nemcsak az ön pénztárcáját kíméli meg hosszú távon, hanem kisebb ökológiai lábnyomot is jelent. Az építkezés során az is fontos szempont, hogy olyan építési technológiát válasszon, mely a környezet számára kímélőbb megoldást jelent mint a hagyományosok, ugyanakkor minél hosszabb élettartammal rendelkezzen az épület, hogy a későbbiekben is a következő generáció számára a ház otthont nyújtson.

Friss és modern design

Az új építésű házak általában modern és friss megjelenéssel rendelkeznek, amelyek megfelelnek a kortárs stílusnak és technológiai trendeknek. A jól átgondolt alaprajzok hozzájárulnak az otthona ergonomikus kialakításához. Ezáltal nemcsak a funkcionalitás, hanem az otthona esztétikai megjelenése is sokkal vonzóbb lesz.

Kevesebb stressz

Meglepő lehet ez a kijelentés, ugyanakkor az új családi ház építése lehetővé teszi, hogy teljes mértékben az ön elképzelései és igényei alapján alakítsa ki az otthonát. Nem kell aggódnia a korábbi tulajdonosok hagyatékának és rejtett problémák miatt, mert minden az ön kezében van. A legszerencsésebb ha egy sok referenciával rendelkező, megbízható generálkivitelezőt választ, aki teljes mértékben átvállalja a projekt teljeskörű levezényelését, az alapanyagok beszerzéséért is felel és a munkások által végzetteket is ellenőrzi folyamatosan.

Következtetés

Bár a használt családi házak kiválasztása vonzó lehet a vételár és azonnali beköltözés szempontjából, viszont az új családi ház építése hosszútávon sokkal több előnnyel járhat. A személyre szabott tervezés, az alacsonyabb fenntartási költségek, az energiahatékonyság és az alacsonyabb stresszszint mind olyan tényezők, amelyek miatt az építkezni vágyóknak érdemes az új házat választaniuk. Az új otthon egy olyan befektetés, amely nemcsak hosszú távú komfortot és elégedettséget nyújt, hanem a család boldog éveihez is hozzájárul.

Amennyiben a megfelelő kivitelezőt keresi, tartsa szem előtt a Homes4you. 3 év alatt több mint 110 referenciával, 100% magyar tulajdonosi háttérrel, 2 bemutatóparkkal, érvényesíthető garanciával. Az irodáinkba személyesen találkozhatnak a tulajdonosokkal, és az építkezéseinkre is kilátogathatnak az értékesítői kollégáinkkal.