TUDTAD-E? 

KÖRNYEZETTUDATOS OTTHON

Természetes falazatok, minimális hulladék, akár nulla külsős energiafogyasztás, tökéletes hőszigetelési mutatók

KIEMELKEDŐEN JÓ ENERGETIKA

Minden házunk már standard kivitelben is teljesíti a BB energetikai követelményeket, de kis ráfordítással az AA-t is könnyen elérhetjük! 

KIVÁLÓ ÁR-ÉRTÉK ARÁNY

A hagyományos építési technológiákhoz képest akár olcsóbb bekerülési költségek, kompromisszumok nélkül

MENNYI IDŐ A KIVITELEZÉS?

 Jelenleg a Kiviteli szerződés aláírásától számított 6-8 hónapra tudjuk vállalni a ház átadását. Ez emeletes házaknál vagy hiteles szerződéseknél hosszabbodhat!

EZ KERÁMIAHÁZ?

NEM. Bár vannak azonos összetevők (pl a liapor) de az arányok, a falak vastagsága, a siopor, a kőzetgyapottal vaszagított falak, az építés módja mind különbözik. 

EZ BETONPANEL? 

Igen is, meg nem is. hívhatjuk könnyűbetonnak, hiszen cement itt is a kötőanyag. A liapor 1200 fokon kiégetett agyagkavics, tehát az anyaga ugyanaz, mint a hagyományos téglának. 

MENNYI A NM ÁR? 

Egy átlagárat tudunk mondani. Jelenleg ez kb. 480 - 520.000 ft / nm nettó ár. Fontos, hogy pontos árat csak a végleges tervek és a műszaki tartalom igény megismerése után tudunk adni. 

ENNYI EGY TÉGLAHÁZ IS

a Liapor technológia nm ára nem kevesebb a tégla házénál. Azonban ugyazért a nm árért magasabb műszaki taralmat kap, és fele annyi idő alatt elkészül! 

MIÉRT MONDJÁK HOGY OLCSÓBB A TÉGLÁNÁL? 

Ha Ön 100 nm nettó területű házat szeretne építeni, akkor liaporból 118 nm brutttó területet kell fizessen, míg téglából 132 nm! 14 x kb. 500.000 ft jelentős különbség! 

NAGYOBB NETTÓ TERÜLET

Azonos bruttó beépített terület mellett akár 15%-al nagyobb nettó terület! Akár 5-8 milló forint spórolás egy téglaházhoz képest

A LIAPOR FAL OLCSÓBB MINT A TÉGLA? 

NEM! Maga a lipaor falazat jóval drágább a téglánál, de a technológia miatt sok munkafázis kimarad

MILYEN A HŐSZIGETELÉSE?

A komplett falazat rendszer (15 cm liapor fal + 20 cm EPS szigelés) U értéke 0,16 vagy az alatti

LEHET KÉRNI BETONFÖDÉMET?

Természetesen igen, de ez jelntősen drágítja a kivitelezést, valamint lassítja is azt. 

CSAK KULCSRAKÉSZ FOKOZAT VAN?

Nem. létezik a szerkezetkész valamint a külső kulcsrakész fokozat is. 

LÉTEZIK FŰTÉSKÉSZ ÁLLAPOT?

Nem. Náluk 3 készültségi fokozat van, átmeneki megoldások nem lehetségesek. 

TÍPUSHÁZ VAGY EGYEDI?

Mindegyiknek van rengeteg előnye és hátránya is. A kiszámíthatóság, az ár, a gyorsaság mindenképp a típusház mellett szól, viszont néha ehhez kompromisszumokat kell kötni. 

MENNYI IDŐ A TERVEZÉS?

Típusterv adaptáció kb. 6-8 hét, míg egy egyedi tervezés 12-16 hét is lehet. Fontos, hogy egyedi tervet elkészíteni drágább is. 

TÍPUSTERVET LEHET MÓDOSÍTANI? 

Természetesen IGEN, viszont ebben az esetben az egyedit tervezés minden hátrányával számolni kell. 

ÉRDEMES ELŐSZERZŐDNI?

IGEN! Mindeképp érdemes, hiszen a kapacitást ezzel rögzítette. A végleges árat viszont csak a Kiviteli szerződés garantálja, egy esetleges alapanyag ár emelkedés esetén. 

HOZHATOM A SAJÁT TERVEZŐMET IS? 

IGEN! De kérjük előtte konzultájanak velünk, adunk tervezői segédletet

MI KELL AZ ELŐSZERZŐDÉSHEZ?

Előszerződni csak típustervre tudunk, az egyedi terveknél erre nincs lehetőség, meg kell várni a végleges terveket. 

MI TÖRTÉNIK, HA EMELKEDNEK AZ ÉPÍTŐANYAG ÁRAK? 

a KIVITELI SZERZŐDÉS aláírása után ez a mi üzleti kockázatunk. Áremelkedés csak a szerződés vagy a műszaki tartalom változása esetén lehetséges. 

VAN ÁRGARANCIA?

 A válaszunk IGEN, NEM emelkednek az árak a Kiviteli szerződés aláírása után. Addig azonban igazodunk az építőanyagok esetleges áremelkedéséhez. 

MEDDIG ÉRVÉNYES AZ ÁRGARANCIA?

Alap esetben a kiviteli határidő végéig, viszont ha a megrendelő a szakaszok fizetésével jelentős késedelmbe esik, akkor az esetleges alapanyag áremelkedéseket áthárítjuk a megrendelőre. 

LEHET HITELRE IS ÉPÍTENI?

Természetesen igen, de ebben az esetben örülnénk ha mi intézhetnénk  a teljes folyamtot. Mindenkinek egyszerűbb. Hitel esetén a telek ára valamint az építési költség 35 %-a szükséges a szerződéshez. 

DRÁGÁBB HITELRE ÉPÍTENI?

Alap esetben NEM. Viszont az esetleges időelhúzódás járhat többlet költséggel is. 

SAJÁT TERVRE ADNAK AJÁNLATOT?

Személyes találkozó és az igények átbeszélése nélkül NEM. Hetente kb. 50 db érkezik hozzánk, nincs kapacitásunk a "hobby ajánlatkérőkre" 

VAN TERVEM, DE LIAPOR HÁZAT SZERETNÉK

Hívja fel az Önhöz legközlebbi területi képviselőnket, vagy írjon e-mailt, egyeztessünk időpontot, és egyeztessük az igényeket! Utána természetesen személyre szabott árajánlatot adunk

MEG TUDOK NÉZNI EGY ÉPÍTKEZÉST? 

Természetesen igen, egyeztessen az építkezés helyéhez legközlebbi kollégénkkal. Jelenleg több bemutató építkezésünk is van. 

MEGNÉZHETEK EGY OLYAN HÁZAT AMIBEN LAKNAK? 

NEM. Azokat az ügyfelek nem zavarjuk már, akik átvették a liapor házaikat. Bizonyára Ön sem örülne annak, ha hetente 15-20 ember járkálna a házában. 

LÁTHATOK ELKÉSZÜLT HÁZAT?

IGEN! A többi kivitelzővel ellentétben nekünk saját bemutató parkunk van, ahol 3 különböző családi házat lehet megnézni, az előre egyeztett időpontban. 

ELDÖNTÖTTEM, AKAROM

Hívjon minket, és egyeztessünk egy személyes találkozót! Válassza ki az építkezés helyén illetékes képviselőnket, és jöjjön el az irodánkba! 

VANNAK REJTETT KÖLTSÉGEK?

Nincsenek. A szerződésünk egyértelműen leírja, hogy mit nem tartalmaz a szerződés (pl. mobil wc vagy szemét szállítás)

KI KOORDINÁLJA AZ ÉPÍTKEZÉST?

Minden építkezéshez tartozik egy FMV, egy Műszaki ellenőr, egy projektvezető. Rajtuk kívül Ön a kivitelezési osztályunk vezetőivel is tarthatja a kapcsolatot. 

FOGADHATOK SAJÁT ELLENŐRT?

Természetesen igen, azonban ennek a költségét Önnek kell fizetni. Fontos, hogy amennyiben szeretne egy saját ellenőrt, azt a szerződésbe is bele kell foglalni, és bizonyos szabályokat be kell tartani. 

MENNYI HÁZAT ÉPÍTETTÜNK?

Kb. 120 házat adtunk el 2021-ben, de ezek egy része csak 2022-ben kerül átadásra.

MENNYIEN DOLGOZUNK A CÉGNÉl?

Saját alkalmazottaink száma nem sok, a legtöbb feladatot alvállalkozó partnerekkel oldjuk meg. Velük együtt kb. 170-180-an dolgozunk azért, hogy Önnek is megépítsük álmai otthonát. 

MENNYI VOLT AZ UTOLSÓ ÉVES ÁRBEVÉTEL?

2021-et kb. 3 milliárd Ft árbevétellel zártuk. Az eladott projektek jelentős része csak 2022-ben fog realizálódni.

VAN KAPACITÁS ÚJ PROJEKTEKRE?

IGEN! 2022-re 130 ház értékesítését tervezzük. Ezekből biztosan lesz aminek az átadása átcsúszik 2023-ra. 

MEDDIG ÉRVÉNYES A KEDVEZMÉNYES 5% ÁFA?

A kormány jelenlegi rendeletei szerint a kedvezményes adókulcs 2024. dec. 31-ig biztosan velünk marad!

BIZTOS, HOGY HATÁRIDŐRE ELKÉSZÜL A HÁZ?

Az esetek többségében igen, de sajnos pár alkalommal előfordult csúszás. Az emberi tényező, egy esetleges humán erőforrás, vagy alapanyaghiány mind befolyásolhatja az átadást. 

FIZETÜNK KÖTBÉRT HA KÉSÜNK?

IGEN! Ha a késés nekünk felróható okra vezethető vissza, akkor igen. Az ügyfél fiizetési késedelme miatti késés esetén NEM! 

A SZERZŐDÉSBEN VÁLLALT HATÁRIDŐBEN KÖLTÖZHETEK?

NEM. Az épület átadása után még azért vannak feladatok. A jelenlegi lakhatását semmiképp ne erre az időpontra adja fel!

FELHÍVHATOK VALAKIT AKI LIAPOR HÁZBAN LAKIK? 

Sajnos nem adhatjuk ki az ügyfeleink elérhetőségeit, és igazából nem is akarjuk ha mindenki hivogatná őket. Fontos azt is elmondani, hogy nem ezen fog múlni a szerződés aláírása

TUDOK MEGNÉZNI TÖBB HÁZAT IS?

Természetesen igen, de olyan házba már senkit nem viszünk, amibe beköltözött a megrendelő. Építkezésekre és a bemuatóparkba lehet jönni. 

FORGALMAZ ILYEN FALAT MÁS IS? 

Mondjuk azt, hogy hirdet. A Homes4you jó hírnevét, a technológia sikerét sok mindenki próbálja meglovagolni. Felhívjuk a figyelmüket, hogy vigyázzanak, több csaló és kontár is megjelent a piacon. (vasbeton panelt adnak el liapornak, hamis, lopott referenciákkal hirdetik magukat, több éves profinak mondják magukat, miközben teljesen új a cégük, referenciákat nem tudnak mutatni). Mi minden hónapban 6-10 fal állításta tudjuk ehívni Önt, a saját szemével tud meggyőződni arról, hogy mi nem csak hirdetünk, hanem építünk is! Jöjjön nézze meg azonnal!  

VAN LEHETŐSÉG ÜGYVÉDI LETÉTTEL FIZETNI? 

Egy fajta fizetési ütemezési rendszerünk van, ahhoz kötelezően tarjuk magunkat. Természetesen nekünk nem gond az ügyvédi letét, de a szakasos fizetéstől nem tudunk eltekinteni. Volt már olyan irreális igény, hogy mi egy 100 milliós házat minden fedezet nélkül az ügyfél nevén lévő telekre építsünk fel, és majd ha minden tetszett nekik akkor kifizetik. Őszintén szólva, először nem tudtuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. Abban az esetben ha az ügyfél semmit nem akar a szakaszok szerint fizetni, akkor vagy másik kivitelezőt kell keresnie, vagy pedig megfelelő fedezetet adnia. 

UGYE ELSŐ OSZTÁLYÚ KIVITELEZÉST KAPOK?

Természetesen erre törekszünk, igen. Azonban elmondjuk azt is, hogy előfordulhatnak a kivitelezés során hibák, amelyek akár szakmailag akár esztétikailag kifogásolhatóak. Ezért vannak az ellőreink, hogy az alvállalkozók munkáját folyamtosan kontrollálják, és a hibákat javíttassák. Előfordultak hibák már akár a külső szigetelés kivitelezésénél, akár a festésnél, akár a lábazati szigetelésnél. A legfontosabbnak azt tartjuk, hogy mire az átadáshoz érünk, akkor a végeredmény jó legyen. Ezért kiemelt fonosságú a rendszeres kontroll, akik figyelik és megkövetelik a minőséget. 

GENERÁLOS KIVITELEZÉS DRÁGÁBB? 

Részben igen, de közben mégsem. :) Mi a Homes4you-nál a szerkezetkész állapot után alvállalkozókkal dolgozunk, ennek köszönhető, hogy mennyiségű házat tudunk kivitelezni a jelenlegi munkaerőhiány mellett is, valamint az egész országot le tudjuk fedni. Természetesen ez drágább, mintha Ön közvetlenül bízna meg egy kivitelezőt a lakóhelye közvetlen közeléből. Emellett azonban azt is érdemes figyelmbe venni, hogy ha velünk szerződik, akkor 5% az áfa, míg ha Ön szervezi össze a munkákat akkor az idegeskedés mellett az áfa is 27%! Ha Önnnek szimpatikus a liapor technológia, de mégis olcsóbb megoldást keres, akkor javasoljuk a szerkezetkész vagy a külső kulcsrakész fokozatot, és majd a saját szakembereikkel befejezik a kivitelezést. 

KI VÁLLAL FELEŐSSÉGET AZ ALVÁLLALKOZÓK UTÁN? 

Természetesen mi, a Homes4you 100%-ban vállalja a felelősséget az alvállalkozók hibái vagy esetleges károkozásai után. Előfordult már a múltban nem egy olyan eset, amikor az alvállalkozó és a Megrendelő között valamilyen vita alakult ki, akár a kivitelezés minősége akár az ideje miatt. Ezekben az esetekben mi vállalunk minden felelősséget, kártérítést, garanciát, hiszen az ügyfél mindig a Homes4you-val szerződik, és nem az alvállalkozóval. Az esetlegesen a Megrendelő által beszervezett alvállalkozók után azonban mi felelősséget vállalni nem tudunk. Célunk, hogy mindig a megfelelő minőséget garantáló alvállalkozókkal dolgozzunk együtt, még ha ez nem is mindig egyszerű, de mi levesszük az Ön válláról ezt a terhet. 

Hogyan lehet liapor házad? Katt a videóra!