Blog

Amikor az ember családi házat tervez, gyakran elbizonytalanodik, hogy válassza az új építést vagy a használt ingatlan vásárlását. Az új családi ház építése azonban számos előnnyel jár, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ebben a blogcikkben megvizsgáljuk a legfontosabb okokat, hogy miért érdemes az új családi házat választani a használt...

Az alapkamat emelkedése óta a hitelfelvételek száma drasztikusan csökkent. Az egyik észrevételünk, hogy aki hitelfelvételben gondolkozik őrültnek tartják, és le akarják beszélni róla. Mi se rábeszélni, se lebeszélni nem szeretnénk senkit, de nézzük a tényeket, miért is érthető, ha valaki továbbra is hiteles vásárláson gondolkozik.

A befektetési lehetőségek tárháza a recesszió időszakában széles, ugyanakkor sok esetben a vásárlói kedv alábbhagy. Az elsődleges cél egy válságos időszakban az értékmegtartás, de a fő kérdés, hogy a félelmen és az önmegszorításokon túl, a piacon mindez hogyan csapódik le.

Egy ház, vagy lakás felkészítése kiadásra, vagy eladásra - a szó magyar megfelelője egyelőre nem ismert. A piacon több erre specializálódott vállalkozást is találhatunk, akik végigkísérik a ház értékesítésének egész folyamatát a kezdetektől egészen a sikerig, de kellő szorgalommal, és utánajárással magunk is megszerezhetjük a szükséges tudást.

Az Airbnb lakások és házak megjelenése még mondhatni újkeletűnek számítanak Magyarországon, ellenben annál népszerűbbek a lakás/háztulajdonosok körében. Akik számára nem ismert a jelentése: egy online foglalási rendszer keretein belül az ingatlantulajdonosok kiadják lakásaikat, házaikat rövid távon (vagyis pár napra, vagy hétre).

Az Európai Unió 2021-ben kiadott jelentés szerint az energiahatékonyságról szóló irányelvek alapján magas elvárásoknak vannak kitéve az építtetők, és az építőipar szereplői is. Az Unió célja, hogy 2030-ig 40%-kal csökkentsük a károsanyag-kibocsátást a 2022. június 8-ai felülvizsgálatok szerint. A különböző országokra vonatkozó elvárásokat a...

A különböző kedvező hitelek (CSOK, Zöld otthon hitel, Babaváró), illetve az 5%-os Áfa bevezetésével egyre népszerűbbé válik az otthonépítés generálkivitelezővel. Valóban megéri magasabb összeget fizetni az otthon generálkivitelezés szolgáltatásáért, és kiadni a kezünkből a felépülésének a folyamatát?